ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Express Service: Χρωστάει δεδουλευμένα μέχρι και 60.000 ευρώ σε εργαζόμενους

Έναν εργασιακό μεσαίωνα ζουν οι εργαζόμενοι στην Express Service. Η εργοδοσία, επαναλαμβάνοντας την ίδια δικαιολογία περί μείωσης κερδών λόγω της αντιπαράθεσής της με τους ανταγωνιστές της, καταβάλλει ορισμένα “ψίχουλα” στους εργαζόμενους ως έναντι, φτάνοντας πλέον να χρωστά δεδουλευμένα κατά μέσο όρο 50.000 με 60.000 ευρώ στον καθένα!

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν να λάβουν ολόκληρο μισθό από τον Οκτώβριο του 2013 (!) και όλα αυτά τα χρόνια όπως καταγγέλλουν στο Aftodioikisi.gr, λαμβάνουν μόνο έναντι και προσπαθούν να επιβιώσουν με αυτά.

Οικογένειες εργαζομένων ζουν τα τελευταία χρόνια με έναντι, αντί να τους καταβάλλεται ο κανονικός μισθός τους, με αποτέλεσμα να ζουν με δανεικά και να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα, όπως καταγγέλλουν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με εργαζόμενους της Εταιρίας, μας τόνισαν ότι χρόνο με τον χρόνο τα προβλήματα αυξάνονται. Ειδικά όταν η διοίκηση της εταιρίας πέρασε στους κληρονόμους, αυτά διογκώθηκαν και πλέον ακούν μόνο υποσχέσεις και μισόλογα από την διοίκηση της Express Service, όταν ζητάνε τα χρήματα που έχουν δουλέψει.

Η εργοδοσία συστηματικά, παραπλανά τους εργαζόμενους, υποσχόμενη εξόφληση τους αν και όταν νικήσει σε δικαστικές υποθέσεις με ανταγωνίστριες εταιρίες, εξαρτώντας τη πληρωμή μισθού όχι από την παροχή εργασίας από τους εργαζόμενους, αλλά την πορεία των δικών.  Μάλιστα πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να αποχωρήσουν λόγω της απληρωσιάς και έτσι η εταιρία απαλλάσσεται από πληρωμή μισθών, αλλά και αποζημιώσεων.

Οι εργαζόμενοι της Express Service, απαιτούν εδώ και τώρα την παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Σημειώνουμε ότι η Express Service υπήρξε η μεγαλύτερη εταιρεία οδικής βοήθειας της χώρας, που ξεκίνησε ως ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη το 1977 και κατέληξε να προσφέρει οδική βοήθεια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, έχοντας περίπου 1.300 εργαζόμενους. Με την αύξηση του ανταγωνισμού -κυρίως από μικρότερες εταιρείες οδικής βοήθειας και τις ασφαλιστικές εταιρείες – η εταιρεία από το 2010 και μετά και λόγω του μεγάλου δικτύου της και των αυξημένων λειτουργικών δαπανών της, άρχισε να παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα, φτάνοντας πλέον στο σημείο να χρωστάει χιλιάδες ευρώ στους εργαζόμενου που έχουν απομείνει.

Σχετικές αναρτήσεις

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των δημοτικών οδών του Δήμου Ερμιονίδας

admin

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε Πελοπόννησο και Κρήτη

admin

Ιταλία: «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα δύο παιδιά της επειδή δεν άντεχε… το κλάμα τους

admin

Πάτρα: Νεκρός 21χρονος από ανακοπή

admin

Ζάκυνθος: Άνοιξαν το φέρετρο και ανακάλυψαν πως κήδευαν λάθος άνθρωπο

admin

Σύλληψη 22χρονου στα Σπάτα για εμπόριο όπλων που έκρυβε μέσα στο σπίτι του

admin

Γιάννης Γαλανόπουλος : Πρωϊνό πέρασμα από τη Ριζούπολη..

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός 2024 του Δήμου μας BINTEO

admin

Αμαλιάδα: Τι δήλωσε ο 62χρονος που ζούσε επί 20 ημέρες με τη νεκρή μητέρα του

admin

Φόβος για επεισόδια στην Αθήνα λόγω «τριπλού παράγοντα» -Σε συναγερμό οι Αρχές

admin

Ε.Ε.Α._ Βραβεία Βιώσιμης Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας 2023 ΒΙΝΤΕΟ

admin

Ομολόγησε τη δολοφονία η αδερφή της Φαίης Μπακογιώργου: Τη μισούσα, γι’ αυτό την σκότωσα

admin