ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Με καλές καιρικές συνθήκες, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και συλλόγων παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και την επέτειο του «ΟΧΙ». Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και τα Στρατιωτικά τμήματα, που το πέρασμά τους για άλλη μια φορά ήταν επιβλητικό.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Εντυπωσιακό και το πέρασμα των Εθνοφυλάκων της Σάμου, δείχνοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, έχουν δώσει όρκο και θα δηλώσουν παρών στο κάλεσμα της πατρίδας, ειδικά τη σημερινή εποχή που οι απειλές είναι καθημερινές και κάποιοι «ονειρεύονται» αλλαγές των συνόρων της χώρας μας.

Για ακόμα μια φορά οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΓΕΛ Σάμου παρέλασαν φορώντας στο δεξί τους χέρι μαύρη κορδέλα, στη μνήμη των μαθητών του σχολείου τους «ΑΡΗ και ΚΛΑΙΡΗΣ».

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Νωρίτερα είχε τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και άλλων φορέων.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρία και Κορσεών δήλωσε:

«Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε στο νησί μας η μεγάλη αυτή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλασαν τα παιδιά μας, παρέλασε ο Στρατός μας και μας έκαναν υπερήφανους. Γι΄αυτό λοιπόν το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι η Στρατηγός Παναγία μας, να ευλογεί όλους μας, να μας ενισχύει και να μας ενδυναμώνει, να μας δίνει δύναμη και κουράγιο ν’ αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και κυρίως να βρούμε και να λέμε κι εμείς ένα «ΟΧΙ» σε όλες αυτές τις αλλοιώσεις που γίνονται στην πατρίδα μας και πρέπει να σταθούμε ψηλά για να μπορούμε έτσι ατενίζοντας το Θεό και αγαπώντας την Πατρίδα μας να πορευόμαστε»…

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

SAMOSTODAY

Αυτό που όλοι μάθαμε και πρέπει να το μεταδίδουμε στους νεότερους για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είναι η αξία της αντίστασης και της αυτοθυσίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας μας όταν δέχεται απειλές και επιθέσεις από ξένους εχθρούς. Οι Έλληνες, την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποφάσισαν να αντισταθούν στην ιταλική εισβολή, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν και υποδυναμωμένη.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Τα γεγονότα αλλά και όλα εκείνα που ακολούθησαν από την 28η Οκτωβρίου 1940 και έπειτα, δείχνουν το πόσο υψηλή είναι η αγάπη και η πίστη των πολιτών στην πατρίδα τους.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Οι Έλληνες αντιμετώπισαν τον εχθρό με αυτοθυσία και ανθρωπισμό, αναλαμβάνοντας κινδύνους για το κοινό καλό.

Η 28η Οκτωβρίου είναι η υπενθύμιση της σημασίας της αντίστασης κατά της καταπίεσης και της υπεράσπισης των θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Συνολικά, η 28η Οκτωβρίου υπενθυμίζει την αξία της εθνικής αλληλεγγύης, της ανδρείας και της αφοσίωσης στην ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας, αξίες που αποτελούν θεμέλιο της Ελληνικής και διεθνούς ηθικής.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. https://samostoday.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόστιμο σε επιχείρηση που άφηνε ογκώδη αντικείμενα στον δρόμο

admin

Απολύσεις 83 εργαζόμενων στο δήμο Αμαρουσίου

admin

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

admin

Ο Δήμος Κομοτηνής προσλαμβάνει ψυχολόγο

admin

Με κατάνυξη ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκε το Πάσχα στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων

admin

Στον «αέρα» δήμος λόγω εκλογικού κολλήματος συμβούλων

admin

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης

admin

Μεσσηνία: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο οδικό δίκτυο Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα

admin

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο Ναύπλιο,

admin

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι ενημερωτικές διημερίδες της ΚΕΔΕ

admin

Ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιώς τίμησε τους Ήρωες του 1940

admin

Σκουπίδια: Με κρατική «ένεση» 93 εκατ. ευρώ τα τέλη ταφής για τους δήμους

admin