ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Με καλές καιρικές συνθήκες, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και συλλόγων παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και την επέτειο του «ΟΧΙ». Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και τα Στρατιωτικά τμήματα, που το πέρασμά τους για άλλη μια φορά ήταν επιβλητικό.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Εντυπωσιακό και το πέρασμα των Εθνοφυλάκων της Σάμου, δείχνοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, έχουν δώσει όρκο και θα δηλώσουν παρών στο κάλεσμα της πατρίδας, ειδικά τη σημερινή εποχή που οι απειλές είναι καθημερινές και κάποιοι «ονειρεύονται» αλλαγές των συνόρων της χώρας μας.

Για ακόμα μια φορά οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΓΕΛ Σάμου παρέλασαν φορώντας στο δεξί τους χέρι μαύρη κορδέλα, στη μνήμη των μαθητών του σχολείου τους «ΑΡΗ και ΚΛΑΙΡΗΣ».

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Νωρίτερα είχε τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και άλλων φορέων.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρία και Κορσεών δήλωσε:

«Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε στο νησί μας η μεγάλη αυτή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλασαν τα παιδιά μας, παρέλασε ο Στρατός μας και μας έκαναν υπερήφανους. Γι΄αυτό λοιπόν το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι η Στρατηγός Παναγία μας, να ευλογεί όλους μας, να μας ενισχύει και να μας ενδυναμώνει, να μας δίνει δύναμη και κουράγιο ν’ αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και κυρίως να βρούμε και να λέμε κι εμείς ένα «ΟΧΙ» σε όλες αυτές τις αλλοιώσεις που γίνονται στην πατρίδα μας και πρέπει να σταθούμε ψηλά για να μπορούμε έτσι ατενίζοντας το Θεό και αγαπώντας την Πατρίδα μας να πορευόμαστε»…

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

SAMOSTODAY

Αυτό που όλοι μάθαμε και πρέπει να το μεταδίδουμε στους νεότερους για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είναι η αξία της αντίστασης και της αυτοθυσίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας μας όταν δέχεται απειλές και επιθέσεις από ξένους εχθρούς. Οι Έλληνες, την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποφάσισαν να αντισταθούν στην ιταλική εισβολή, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν και υποδυναμωμένη.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Τα γεγονότα αλλά και όλα εκείνα που ακολούθησαν από την 28η Οκτωβρίου 1940 και έπειτα, δείχνουν το πόσο υψηλή είναι η αγάπη και η πίστη των πολιτών στην πατρίδα τους.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Οι Έλληνες αντιμετώπισαν τον εχθρό με αυτοθυσία και ανθρωπισμό, αναλαμβάνοντας κινδύνους για το κοινό καλό.

Η 28η Οκτωβρίου είναι η υπενθύμιση της σημασίας της αντίστασης κατά της καταπίεσης και της υπεράσπισης των θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων.

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Συνολικά, η 28η Οκτωβρίου υπενθυμίζει την αξία της εθνικής αλληλεγγύης, της ανδρείας και της αφοσίωσης στην ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας, αξίες που αποτελούν θεμέλιο της Ελληνικής και διεθνούς ηθικής.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. https://samostoday.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

admin

Aθήνα: Ο Δούκας θέλει να φτιάξει China Town στο κέντρο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin

Δημοπρατείται το έργο για το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, έκτασης 215 στρεμμάτων, στον Βοτανικό

admin

Έπεσαν σοβάδες στις τουαλέτες της Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αρχιερατικός Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

admin

Τίμησαν την Εθνική Επέτειο με υπερηφάνεια οι ακρίτες στον Άη Στράτη

admin

Βόλος: 30χρονη πάτησε link σε μήνυμα και έχασε 1.200 ευρώ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμαρχος Βριλησσίων: χωρίς ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος τα κλαδέματα της ΔΕΔΔΗΕ

admin

Αποτελέσματα εκλογών LIVE: Δήμος Καλυμνίων ΤΕΛΙΚΟ – Εκλογή νέου δημάρχου στο δεύτερο γύρο

admin

Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το πλοίο Blue Star Xios από το λιμάνι της Ρόδου

admin

Εξελέγησαν 15 Δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Σε 5 Δήμους η μάχη μεταφέρεται την 2η Κυριακή

admin