ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SOS: Οι τράπεζες επιβάλλουν προμήθεια και στις συναλλαγές με IRIS

Έναν ακόμα τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των καταναλωτών βρήκαν οι τράπεζες!

Πιο συγκεκριμένα, τα τραπεζικά ιδρύματα προετοιμάζουν την επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές μέσω του συστήματος IRIS.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024 -όταν καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες η δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS- σχεδιάζεται επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές.

Έτσι, ενώ οι τράπεζες προσφέρουν τώρα το σύστημα πληρωμών IRIS χωρίς χρεώσεις για όλους τους συναλλασσόμενους, από την 1η Ιανουαρίου σχεδιάζουν την επιβολή προμήθειας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το τραπεζίκο οικοσύστημα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές χωρίς χρεώσεις, ωστόσο οι τράπεζες προσανατολίζονται σε αρκετά υψηλή προμήθεια – γύρω στο 1% – για κάθε επιχειρηματική συναλλαγή.

Κάπως έτσι, οι τράπεζες θα αποκομίσουν σημαντικά έσοδα από τη μεγάλη αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στους τζίρους των άμεσων πληρωμών, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στους επιχειρηματίες να προωθούν τις συναλλαγές μέσω του IRIS, αφού οι συναλλαγές μέσω POS έχουν προμήθειες που φτάνουν το 2%.

Τι είναι το IRIS, ποιες τράπεζες το προσφέρουν
Η υπηρεσία IRIS payments – Ηλεκτρονικό Κατάστημα είναι μία εναλλακτική λύση άμεσων (online) πληρωμών που δίνει τη δυνατότητα στον πληρωτή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πραγματοποιεί τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται.

Οι χρήστες της υπηρεσίας εκτελούν τις μεταφορές χρημάτων τους, άμεσα και εύκολα σε φίλους, με χρήση του  αριθμού κινητού, χωρίς να γνωρίζουν τον ΙΒΑΝ, αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking της τράπεζάς τους.

Μάλιστα, οι μεταφορές αυτές μπορούν να γίνουν από και προς τις επαφές που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του κάθε χρήστη ή χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της εκάστοτε επιχείρησης. Για τη λειτουργία της υπηρεσίας χρησιμοποιείται η υποδομή TIPS.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο χρήστης διατηρεί την ευελιξία να αποστείλει το ποσό από την τράπεζα και τον λογαριασμό της επιλογής του. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500€.

Η υπηρεσία IRIS προσφέρεται από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα,Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πολύ γνωστή μάρκα μπισκότων (φωτο)ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

admin

Ελληνικό ελαιόλαδο και φέτα από… χρυσάφι στη Γερμανία

admin

ΦΠΑ στην εστίαση: Νέες διευκρινήσεις από την ΑΑΔΕ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

admin

Το ΕΣΠΑ on the road ξεκίνησε το ταξίδι του από την πόλη της Άρτας

admin

Συνεδριάζει στις 11πμ το Υπουργικό Συμβούλιο

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE > Πλήθος κόσμου στην 11 η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

admin

Έρχονται μειώσεις τιμών σε «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών 10,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες

admin

ΕΦΚΑ: 11.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν την Τετάρτη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μιχαηλίδου: Εκκαθαρίστηκαν 780.000 συντάξεις σε 28 μήνες – Kάτω από 24.000 οι εκκρεμείς

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τράπεζες: Οι 3+1 προκλήσεις του 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ