ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SOS: Οι τράπεζες επιβάλλουν προμήθεια και στις συναλλαγές με IRIS

Έναν ακόμα τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των καταναλωτών βρήκαν οι τράπεζες!

Πιο συγκεκριμένα, τα τραπεζικά ιδρύματα προετοιμάζουν την επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές μέσω του συστήματος IRIS.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024 -όταν καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες η δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS- σχεδιάζεται επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές.

Έτσι, ενώ οι τράπεζες προσφέρουν τώρα το σύστημα πληρωμών IRIS χωρίς χρεώσεις για όλους τους συναλλασσόμενους, από την 1η Ιανουαρίου σχεδιάζουν την επιβολή προμήθειας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το τραπεζίκο οικοσύστημα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές χωρίς χρεώσεις, ωστόσο οι τράπεζες προσανατολίζονται σε αρκετά υψηλή προμήθεια – γύρω στο 1% – για κάθε επιχειρηματική συναλλαγή.

Κάπως έτσι, οι τράπεζες θα αποκομίσουν σημαντικά έσοδα από τη μεγάλη αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στους τζίρους των άμεσων πληρωμών, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στους επιχειρηματίες να προωθούν τις συναλλαγές μέσω του IRIS, αφού οι συναλλαγές μέσω POS έχουν προμήθειες που φτάνουν το 2%.

Τι είναι το IRIS, ποιες τράπεζες το προσφέρουν
Η υπηρεσία IRIS payments – Ηλεκτρονικό Κατάστημα είναι μία εναλλακτική λύση άμεσων (online) πληρωμών που δίνει τη δυνατότητα στον πληρωτή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πραγματοποιεί τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται.

Οι χρήστες της υπηρεσίας εκτελούν τις μεταφορές χρημάτων τους, άμεσα και εύκολα σε φίλους, με χρήση του  αριθμού κινητού, χωρίς να γνωρίζουν τον ΙΒΑΝ, αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking της τράπεζάς τους.

Μάλιστα, οι μεταφορές αυτές μπορούν να γίνουν από και προς τις επαφές που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του κάθε χρήστη ή χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της εκάστοτε επιχείρησης. Για τη λειτουργία της υπηρεσίας χρησιμοποιείται η υποδομή TIPS.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο χρήστης διατηρεί την ευελιξία να αποστείλει το ποσό από την τράπεζα και τον λογαριασμό της επιλογής του. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500€.

Η υπηρεσία IRIS προσφέρεται από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα,Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Σχετικές αναρτήσεις

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

admin

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Χάρης Θεοχάρης

admin

Τι θα πουλάει η ΔΕΗ μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος

admin

ΥΠΕΣ: Κατανομή έκτης δόσης ΚΑΠ στους δήμους ύψους 145 εκ. ευρώ

Διαχειριστής

Η εφορία σβήνει οφειλές χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών – Ποιους αφορά

admin

Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

admin

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

admin

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΛΗΣ : Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Εμπορικού μας συλλόγου

admin

Πετρέλαιο: Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή βάζει φωτιά στις τιμές

admin

Έρχονται μειώσεις τιμών σε «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια

admin

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση ”Οικοδομή 2023” – Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin

Ναύπλιο: Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανού με μέλη επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων

admin