ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΑΔΕΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Άργους

Κύριε Υπουργέ,

με έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας για την επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Άργους τις επόμενες ημέρες (27/11/2023) και συγχώνευσή της με την Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. 

Η απόφαση είναι πραγματικά αντιφατική σε σχέση με το μέγεθος των συναλλασσόμενων και τον όγκο εργασιών που εξυπηρετούνται από την Δ.Ο.Υ. Άργους και επιφέρει σειρά πρακτικών προβλημάτων που δημιουργούνται εξαιτίας της.

Ο ιστορικός Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στην χώρα με σημαντική συμβολή στην επιχειρηματική ανάπτυξη και συνεισφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Αργολίδας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 ο πληθυσμός του Δήμου Άργους Μυκηνών ανέρχεται σε: 39.994 (42,90% του πληθυσμού της Αργολίδας), ο πληθυσμός του Δήμου Ναυπλιέων σε: 32.625 (35,00% του πληθυσμού της Αργολίδας), με τον συνολικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας να ανέρχεται σε: 93.216 κατοίκους.

Επιπρόσθετα στον Δήμο Άργους-Μυκηνών δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά περίπου 4000 επιχειρήσεις σε σύνολο 10000 επιχειρήσεων του νομού.

Όπως γίνεται αντιληπτό η εν λόγω μεταφορά της Δ.Ο.Υ. από το Άργος αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού και των επιχειρήσεων, ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα επιπρόσθετο εργασιακό φορτίο στη Δ.Ο.Υ Ναυπλίου, δεδομένου ότι το 42,90% του πληθυσμού και το 40% των επιχειρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από την νέα συγχωνευόμενη Δ.Ο.Υ.

Ο πληθυσμός αυτός δε, για όποιο θέμα απαιτείται, θα πρέπει να μετακινείται προς τη νέα έδρα γεγονός που σημαίνει ότι ένας φορολογούμενος για τη μετακίνηση του θα πρέπει να διανύσει από 24 έως και 72 χιλιόμετρα μεσοσταθμικά για την εξυπηρέτηση του!

Σε μια περίοδο που γίνονται εντατικές προσπάθειες για την εξομάλυνση και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το Επιμελητήριό μας συνεργεί πάντα σε κάθε ενέργεια και δράση η οποία στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δηλαδή.

Θεωρούμε όμως ότι η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Άργους, όπως καi των λοιπών δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη του Άργους, λειτουργεί ως τροχοπέδη αφού αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητα, αλλά και με την πολιτική της συσσώρευσης όλων των δημοσίων υπηρεσιών στη πρωτεύουσα του νομού απαξιώνεται και ερημοποιείται πλήρως η περιφέρεια του κάθε νομού.

Κύριε υπουργέ,

θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για την ανάληψη συνεργειών και για την υποβολή προτάσεων που έχουν σκοπό τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώσουν τις υφιστάμενες συνθήκες.

Συμπερασματικά πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση ανάκληση και επανεξέταση της απόφασής σας προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους.

Αναμένουμε άμεσα τη θετική σας ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος

Σχετικές αναρτήσεις

 Ιωάννης Μαλτέζοςστην Βέροια μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ Χαράλαμπο Σελλή

admin

Βούλα: BMW τυλίχθηκε στις φλόγες! (φωτό)

admin

ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό τιμολόγιο

admin

Ελαιόλαδο: Πόσο έχει το περσινό και πόσο πωλείται στο ελαιοτριβείο

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου λόγω εκτέλεσης εργασιών

admin

ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .

admin

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

admin

Δήμος Χανίων: Δράσεις Πρόληψης ασθενειών και Προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

admin

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Πότε η καταβολή τους

admin

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Υποχρεωτική χρήση POS και συναλλαγές με IRIS το νέο έτος

AGGELOS DRITSAS

Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών.

admin

«Αλλάζουν» οι δήμοι από την 1η Ιανουαρίου! – Ο νέος χάρης της τοπικής αυτοδιοίκησης

admin