ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξάρχεια: Προφυλακιστέος ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων – Τι υποστήριξε

Την προφυλάκισή του 23χρονου για τις σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια αποφάσισε ο ανακριτής.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος δράστης, που προέβη σε έναν βιασμό και έξι απόπειρες στα Εξάρχεια, σε βάρος επτά μέχρι σήμερα γυναικών, μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα και να ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται πως στον 23χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι Επτά Καταγγελίες

Στις Αρχές προέκυψε την Πέμπτη και έβδομη καταγγελία για την δράση του, ενώ οι αστυνομικοί φοβούνται πως, αν και όταν δοθεί εισαγγελική εντολή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του, είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματά του που θα τον αναγνωρίσουν.

Η τελευταία καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που ερευνά την υπόθεση, έγινε την Τετάρτη από μία 31χρονη, η οποία -όπως ανέφερε- ο δράστης την ακολούθησε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι, για αρκετά λεπτά και μάλιστα την απείλησε, από την συμβολή των οδών Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Φραντζή στα Εξάρχεια, μέχρι τη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου.

Ο δράστης σταμάτησε να την ακολουθεί, όπως είπε, όταν η παθούσα έφτασε σε σημείο όπου υπήρχαν πολλοί περαστικοί.

Μετά έως τώρα στοιχεία λοιπόν, ο 23χρονος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επτά σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες, στο χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με τις απανωτές στην περιοχή του κέντρου από τις 15-20 Νοεμβρίου.

Γιατί Ήρθη Η Προφυλάκισή Του Στην Αρχική Υπόθεση

Αναφορικά με την άρση της προφυλάκισης του 23χρονου για την αρχική του υπόθεση, με αποτέλεσμα να μπορέσει ο κατηγορούμενος να προχωρήσει στις επτά αυτές επιθέσεις, το Εφετείο της Αθήνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, «κατόπιν των αναφορών στον Τύπο περί της «απόλυσης κρατουμένου, κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού» από το Εφετείο Αθηνών, διευκρινίζουμε τα εξής:  

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση  που η αποδιδόμενη κατηγορία «αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη».

Στην υπόθεση που αναφέρονται τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου καθώς και τα ειδησεογραφικά μέσα, ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται για το δικαστήριο από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 42 παρ. 1, 83 και 336 παρ. 1), όπως ισχύει από 1.7.2019 (Ν. 4619/2019), μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών(ανώτερη ποινή). 

Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους».

Σχετικές αναρτήσεις

Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένου στην Αθήνα. 

AGGELOS DRITSAS

Κως: Αστυνομικός τραυμάτισε συνάδελφό του – Αντέδρασε σε έλεγχο για ναρκωτικά

AGGELOS DRITSAS

Βία: Τι δεν καταλαβαίνoυν;

AGGELOS DRITSAS

Άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών από Νέα Ερυθραία και Κρυονέρι

AGGELOS DRITSAS

Περιστέρι: Συναγερμός για την εξαφάνιση 36χρονου

AGGELOS DRITSAS

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Πρόστιμο και κατάσχεση ψαριών από παράνομη αλιεία

admin

Κορωπί: Δύο νεκροί από φωτιά σε αποθήκη

AGGELOS DRITSAS

Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός του λεωφορείου που έλυνε σταυρόλεξο εν κινήσει

AGGELOS DRITSAS

Λαρίσα: Τραγωδία με νεκρή 29χρονη υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας

admin

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 44χρονος τραγουδιστής

AGGELOS DRITSAS

Τρομακτικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε από γέφυρα

AGGELOS DRITSAS

Μενίδι: Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων – Χτύπησαν 15χρονο και ανέβασαν το βίντεο στα social

AGGELOS DRITSAS