ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΚΑΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (χάρτες)

Καταιγίδες φέρνει σήμερα 28/11 η νέα κακοκαιρία, με θυελλώδεις ανέμους – Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν – Στην κατηγορία 4 (πολύ σημαντική) η βροχή που θα πέσει.

Άστατος θα είναι σήμερα (28/11) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, που κινείται νοτιοανατολικά, φέρνει νέα κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν χθες το βράδυ και αναμένεται να συνεχιστούν έως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Βελτίωση από Τετάρτη 29/11

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Στον παρακάτω Χάρτη 1 δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά από τη Δευτέρα 27/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2023 (72 ώρες συνολικά), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα σήμερα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023.

Στον παρακάτω Χάρτη 2 παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων την Τρίτη 28/11/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σχετικές αναρτήσεις

Πότε θα «δείξει τα δόντια του» ο Γενάρης – «Δύο ισχυρά ψυχρά κύματα»

AGGELOS DRITSAS

Βρετανία: Έρευνα για τον τραγικό χαμό του δίχρoνου Μπρόσναν από ασιτία – Το χρονικό της τραγωδίαςo

AGGELOS DRITSAS

Εξελέγησαν 15 Δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Σε 5 Δήμους η μάχη μεταφέρεται την 2η Κυριακή

admin

Χανιά: 33 Αιγύπτιοι μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου – Πρόκειται για την 5η άφιξη μέσα σε 1,5 μήνα

AGGELOS DRITSAS

Τρίκαλα: Σε απαλλαγή τελών ύδρευσης λόγω Daniel προχωρά η ΔΕΥΑΤ

admin

14 Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

admin

Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δ. Πτωχός 42,60% – Π. Τατούλης 31,85%

admin

«Τα Χρειώδη» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

AGGELOS DRITSAS

Σεπόλια: Η αμαξοστοιχία Intercity 57 παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά γυναίκα

AGGELOS DRITSAS

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΛΗΣ : Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Εμπορικού μας συλλόγου

admin

Φραστική επίθεση Μπέου στον Μεϊκόπουλο στην παρέλαση –«Θα μου κλ@σετε τα @@»

admin

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Άργους

admin