ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: «Θα ζήσουμε τρεις εποχές σε μια μέσα σε λίγες μέρες»

Τρεις εποχές θα ζήσουμε αυτή εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη, με το “θερμοκρασιακό ασανσέρ” να ανεβοκατεβαίνει.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open, θα ξεκινήσουμε με το Φθινόπωρο, θα πάμε στην Άνοιξη, καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία Πέμπτη – Παρασκευή, ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές τοπικά, και το Σαββατοκύριακο πάμε πάλι σε κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και σε ένα άκρως χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό. Σήμερα, θα έχουμε συννεφιές, οι οποίες θα δίνουν κατά τόπους βροχές.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο μετεωρολόγος:

Τρεις εποχές λοιπόν αναμένεται να ζήσουμε στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ημέρες όπου αρχικά το φθινόπωρο θα παραλάβει τη σκυτάλη από το χειμωνιάτικο σκηνικό που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, γρήγορα όμως η άνοιξη θα κυριαρχήσει οδηγώντας τον υδράργυρο κοντά στην Παρασκευή ακόμη και πάνω από τους 18° με 19° βαθμούς κελσίου.

Χαρακτηριστικοί της όλης κατάστασης οι χάρτες που ακολουθούν όπου στον πρώτο χάρτη φαίνονται οι βροχές που θα επηρεάσουν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα και με τα πιο πολλά – έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στον δεύτερο χάρτη αποτυπώνονται οι θερμοκρασίες που θα προσεγγίσει ο υδράργυρος το μεσημέρι της Παρασκευής, θερμοκρασίες κατά 10° περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.

Χάρτης 1
Χάρτης 2

Τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία “θέλουν” η εβδομάδα να κλείνει με σύντομη μεν έντονη δε χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία, η οποία θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση, ενώ θα φέρει και αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικός ο χάρτης που ακολουθεί όπου με το βαθύ μπλε χρώμα αποτυπώνεται η πολική αέρια μάζα η πορεία της οποίας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αφορά και τη χώρα μας.

Χάρτης 3

Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με πιο σταθερά δεδομένα την όλη κατάσταση μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό που θα απλωθεί τα επόμενα 24ωρα σε μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και που θα οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πολικό αέρα που θα κατέβει σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη προς το τέλος της εβδομάδας με αποτέλεσμα την μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την ένταση με την οποία θα φτάσει αυτό το ψυχρό κύμα στην περιοχή μας.

Χάρτης 4

Σχετικές αναρτήσεις

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «Bettina» που σάρωσε τη χώρα (βίντεο)

admin

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι και το Σάββατο

admin

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (χάρτες)

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Σοβαρές ζημιές σε μεγάλο ιστιοπλοϊκό

admin

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στο Πετρωτό- Στις 3 το βράδυ, το βουνό άρχισε να κατηφορίζει στην αυλή τους!

AGGELOS DRITSAS

Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές – Τους 29 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία

admin

Ανατροπή με τον καιρό, μετά το τσουχτερό κρύο έρχεται θερμή εισβολή

admin

Κακοκαιρία Ciaran: Αλλαγή σκηνικού σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

admin

Κοζάνη: Τ.Κ Σιδερών-Η κοινότητα με τις εντυπωσιακά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά η ψυχρή εισβολή στη χώρα με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Βροχερό σκηνικό με μικρή πτώση θερμοκρασίας

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής με καταιγίδες

admin