ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παίρνει μπρος το μεγάλο έργο που θα διώξει 4.000 φορτηγά από τον Κηφισό

Καθοριστική συμβολή στον μετριασμό του κυκλοφοριακού χάους στον Κηφισό θα έχει το σύγχρονο εθνικό κέντρο μεταφορών και logistics στη Φυλή.

Προχωράει ο διαγωνισμός για τη φιλόδοξη επένδυση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πάρκου στη θέση «Σπηλιές» στη Φυλή, που -μεταξύ άλλων- αναμένεται να βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στον Κηφισό, διώχνοντας από τον οδικό άξονα χιλιάδες φορτηγά.

Ο διαγωνισμός, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και όπως ανακοίνωσε προ ωρών το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν πέντε επιχειρηματικά σχήματα. Πρόκειται για την Αιγαίον Oil Ανώνυμη Εταιρία Πετρελαιοειδών, την Ορφεύς Βεϊνόγλου, τη Goldair, την ένωση Fyli x Trapark και τη Fincop Infrastructure.

H A Φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την προεπιλογή των υποψήφιων που θα συνεχίσουν στη Β Φάση, η οποία αποτελείται από τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 35 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του Επιχειρηματικού Πάρκου του Δήμου Φυλής.

Το έργο κατασκευής των υποδομών έχει προϋπολογιστεί από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ σε 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων.

Η μεγάλη έξοδος των φορτηγών από τον Κηφισό

Το Επιχειρηματικό Πάρκο θα βρίσκεται σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμάτων στην περιοχή «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής, όπου πρόκειται να μετεγκατασταθούν περίπου 390 μεταφορικές εταιρείες οι οποίες στεγάζονται στον Ελαιώνα.

Επομένως, προσδοκάται ότι τα φορτηγά (περίπου 4.000) αυτών των εταιρειών θα σταματήσουν να κινούνται στον Κηφισό, μετριάζοντας το καθημερινό χάος στον οδικό άξονα που ξεκινάει από την περιοχή της Κηφισιάς και διατρέχει πλήθος δήμων και συνοικιών της Αττικής, καταλήγοντας στον Φαληρικό όρμο.

Για την μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων του Ελαιώνα θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ με τη μορφή κινήτρων.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο θα αποτελέσει ένα σύγχρονο, πράσινο και καινοτόμο εθνικό κέντρο μεταφορών και logistics, που θα υποστηρίζει συνολικά και αποτελεσματικά τις ανάγκες της εθνικής αγοράς εμπορευματικών μεταφορών, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή της Δυτικής Αττικής, θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής, όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας.

Στις προβλεπόμενες χρήσεις γης του ακινήτου περιλαμβάνεται και η ειδική χρήση των τουριστικών καταλυμάτων – ξενοδοχείων, για την ορθή λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου.

ΠΗΓΗ https://www.carandmotor.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τα Πόθεν Έσχες των Περιφερειαρχών

admin

” Φύλακα άγγελο” σε 24ωρη βάση αποκτούν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Αθηναίων

Διαχειριστής

Πέθανε υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής

admin

Ν. Χαρδαλιάς: «Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής»

Διαχειριστής

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα για την 25η Μαρτίου από 250 drones

admin

ΠΕΔ Αττικής: “Μάχη” με ακλόνητο φαβορί -Ποιοι είναι υποψήφιοι

admin

Η Περιφέρεια Αττικής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

admin

Ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας –Δήμων για τον αθλητισμό στην Ανατ. Αττική

admin

Ο Χαρδαλιάς “ξήλωσε” 148 υπαλλήλους από τη διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου

Διαχειριστής

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

admin

Μ. Σελέκος: Έχουμε δημοτική αρχή για το λαό, όχι για τους λίγους και τα συμφέροντα

admin

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Αντικυβερνήτη της Επαρχίας Σετσουάν

admin