ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΑΓΕ: “Πληθωριστικός” τζίρος, ανατιμήσεις και κερδοφορία στο 9μηνο

Αύξηση του όγκου πωλήσεων κυρίως από ΗΠΑ και Βρετανία με την Ελλάδα και την Ιταλία να υποχωρούν. Η βελτίωση στις τιμές της πρώτης ύλης δεν πέρασε στο ράφι

Θεαματική αύξηση κερδοφορίας ως απόρροια αύξησης του τζίρου αλλά και μείωσης των εξόδων εμφανίζει η ελληνική βιομηχανία γάλακτος ΦΑΓΕ στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης 2023.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 13,3% στα 477,3 εκατ. δολάρια, έχοντας ενσωματώσει μεσοσταθμικές ανατιμήσεις της τάξης του 10,8%. Ανά περιοχή, οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα κατά 25,1%, 14,4%, 9,4% και 5,2% αντίστοιχα. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων στο εννεάμηνο ο όμιλος εμφάνισε ενοποιημένη αύξηση πωλήσεων κατά 1,8%, καθώς οι πωλήσεις σε Βρετανία και ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,4% και 4,5%, αντίστοιχα, ενώ παρουσιάστηκε πτώση όγκου πωλήσεων σε Ιταλία και Ελλάδα κατά 5,7% και 4,5% αντίστοιχα.

O όμιλος στις ενοποιημένες καταστάσεις για τους εννέα μήνες της χρήσης σημειώνει ότι πέτυχε πτώση των τιμών πρώτης ύλης (γάλα) που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις του, οδηγώντας έτσι σε αύξηση κατά 77,5% του μικτού κέρδους στα 224 εκατ. δολάρια. Το μικτό κέρδος ως ποσοστό επί των πωλήσεων ανήλθε στο 46,9% από 30%.

Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 187% στα 112,8 εκατ. δολάρια ενώ ως ποσοστό επί των πωλήσεων διαμορφώθηκαν στο 23,6% από 9,4%. Η αύξηση των λειτουργικών κερδών και η μείωση των χρηματοοικονομικών εσόδων/(εξόδων), οδήγησε τα κέρδη προ φόρων στα 104,1 εκατ. δολ. από 16,6 εκατ. δολάρια ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80,8 εκατ. δολ. έναντι 14,7 εκατ. δολ. το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Υψηλότερες ήταν οι επιδόσεις σε επίπεδο τρίτου τριμήνου όπου οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 18,7% στα 167,7 εκατ. δολ. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μέσης καθαρής τιμής πώλησης σε όλες τις αγορές κατά 6,1%, στην αύξηση του όγκου και στη θετική επίδραση 3% της αποδυνάμωσης του δολαρίου έναντι του ευρώ και της Βρετανικής Λίρας. Οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα κατά 53%, 17,9%, 15,5% και 6,9%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν 9,6%. Αυτό προέκυψε κυρίως από αυξήσεις σε όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα κατά 14,3 %, 13,5% και 2,4%, αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία μειώθηκαν 0,7%. Ως ποσοστό των πωλήσεων, λειτουργικά τα κέρδη ήταν 26,7% για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, έναντι 11,4%, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 41 εκατ. δολ. από 8 εκατ. δολ. και τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 31,9 εκατ. δολ. από 5,8 εκατ. δολ.

Οι επενδύσεις στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 7,7 εκατ. δολ. εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν κεφαλαιουχικές δαπάνες για τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, 2,1 εκατ. δολ. σχετίζονται με την επένδυσή της στη νέα μονάδα παραγωγής στην Ολλανδία και 1,6 εκατ. δολάρια κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Σχετικές αναρτήσεις

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

admin

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πολύ γνωστή μάρκα μπισκότων (φωτο)ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

admin

37 εκ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση εμβληματικών έργων

admin

Βούλα: BMW τυλίχθηκε στις φλόγες! (φωτό)

admin

Χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης από τον δήμο Ελασσόνας

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Μέσα στον Οκτώβριο όλες οι διαδικασίες για Τεχνικά Προγράμματα και Προϋπολογισμό

admin

Δράση από την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Άργους για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

admin

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε Πελοπόννησο και Κρήτη

admin

Αιγιάλεια: Προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα

admin

Κασσελάκης από Αρχαία Νεμέα: Να αναδείξουμε αυτό τον τόπο πολιτισμού

admin

Θρίλερ στην Ηλεία: Σύλληψη αλλοδαπού που φώναζε «Αλάχ, Αλάχ»

admin

Πουθενά η Αρκαδία … στο δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου!

AGGELOS DRITSAS