ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΑΓΕ: “Πληθωριστικός” τζίρος, ανατιμήσεις και κερδοφορία στο 9μηνο

Αύξηση του όγκου πωλήσεων κυρίως από ΗΠΑ και Βρετανία με την Ελλάδα και την Ιταλία να υποχωρούν. Η βελτίωση στις τιμές της πρώτης ύλης δεν πέρασε στο ράφι

Θεαματική αύξηση κερδοφορίας ως απόρροια αύξησης του τζίρου αλλά και μείωσης των εξόδων εμφανίζει η ελληνική βιομηχανία γάλακτος ΦΑΓΕ στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης 2023.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 13,3% στα 477,3 εκατ. δολάρια, έχοντας ενσωματώσει μεσοσταθμικές ανατιμήσεις της τάξης του 10,8%. Ανά περιοχή, οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα κατά 25,1%, 14,4%, 9,4% και 5,2% αντίστοιχα. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων στο εννεάμηνο ο όμιλος εμφάνισε ενοποιημένη αύξηση πωλήσεων κατά 1,8%, καθώς οι πωλήσεις σε Βρετανία και ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,4% και 4,5%, αντίστοιχα, ενώ παρουσιάστηκε πτώση όγκου πωλήσεων σε Ιταλία και Ελλάδα κατά 5,7% και 4,5% αντίστοιχα.

O όμιλος στις ενοποιημένες καταστάσεις για τους εννέα μήνες της χρήσης σημειώνει ότι πέτυχε πτώση των τιμών πρώτης ύλης (γάλα) που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις του, οδηγώντας έτσι σε αύξηση κατά 77,5% του μικτού κέρδους στα 224 εκατ. δολάρια. Το μικτό κέρδος ως ποσοστό επί των πωλήσεων ανήλθε στο 46,9% από 30%.

Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 187% στα 112,8 εκατ. δολάρια ενώ ως ποσοστό επί των πωλήσεων διαμορφώθηκαν στο 23,6% από 9,4%. Η αύξηση των λειτουργικών κερδών και η μείωση των χρηματοοικονομικών εσόδων/(εξόδων), οδήγησε τα κέρδη προ φόρων στα 104,1 εκατ. δολ. από 16,6 εκατ. δολάρια ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80,8 εκατ. δολ. έναντι 14,7 εκατ. δολ. το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Υψηλότερες ήταν οι επιδόσεις σε επίπεδο τρίτου τριμήνου όπου οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 18,7% στα 167,7 εκατ. δολ. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μέσης καθαρής τιμής πώλησης σε όλες τις αγορές κατά 6,1%, στην αύξηση του όγκου και στη θετική επίδραση 3% της αποδυνάμωσης του δολαρίου έναντι του ευρώ και της Βρετανικής Λίρας. Οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα κατά 53%, 17,9%, 15,5% και 6,9%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν 9,6%. Αυτό προέκυψε κυρίως από αυξήσεις σε όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα κατά 14,3 %, 13,5% και 2,4%, αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία μειώθηκαν 0,7%. Ως ποσοστό των πωλήσεων, λειτουργικά τα κέρδη ήταν 26,7% για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, έναντι 11,4%, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 41 εκατ. δολ. από 8 εκατ. δολ. και τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 31,9 εκατ. δολ. από 5,8 εκατ. δολ.

Οι επενδύσεις στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 7,7 εκατ. δολ. εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν κεφαλαιουχικές δαπάνες για τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, 2,1 εκατ. δολ. σχετίζονται με την επένδυσή της στη νέα μονάδα παραγωγής στην Ολλανδία και 1,6 εκατ. δολάρια κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ!

admin

Αργολίδα: Νεκρός ηλικιωμένος σε πυρκαγιά στο Μοναστηράκι

admin

42χρονος κακοποιούσε δύο νεαρά άτομα με αναπηρία και μετέδιδε στο διαδίκτυο τον βασανισμό τους

admin

Γιάννης Γεωργόπουλος: Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί ενωμένοι

admin

Αργολίδα: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τασσόπουλος

admin

Με ψαλίδι η δολοφονία του 16χρονου – Τον αδερφό του «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

AGGELOS DRITSAS

ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .

admin

Λοκρίδα για όλους – Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές

admin

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

e-ΕΦΚΑ: Διευκρίνιση για τις πληρωμές των συντάξεων

admin

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 81χρονη μετά από φωτιά στο διαμέρισμά της

AGGELOS DRITSAS

ΦΠΑ: Μόνιμα στο 13% μεταφορές, τουρισμός, και πολιτισμός

admin