ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Χανιά: Έντονες αντιδράσεις για την αύξηση των δημοτικών τελών

Έντονες αντιδράσεις για την αύξηση των δημοτικών τελών στα Χανιά!

Συνάντηση με τη δημοτική αρχή ζητώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισαν στη συνάντηση τους το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι του “Εμπορικού Συλλόγου Χανίων”, της “Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων”, του “Συλλόγου τουριστικών καταστημάτων Παλιάς πόλης”.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων δήλωσαν την κάθετη αντίθεση τους στην αύξηση των δημοτικών τελών στα Χανιά όπως αυτή αποφασίσθηκε με ψήφους της πλειοψηφίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Παρόλο που πέρασαν τα δημοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο τις προάλλες αυτό μας βρίσκει κάθετα ενάντιους. Εμείς ως “παλιά πόλη” έχουμε ένα “έξτρα βαρίδι” που λέγεται “Πόρτα-πόρτα” που θεωρούσαμε ότι είναι μια υπηρεσία για το καλό της παλιάς πόλης, για την καθαριότητα. Αλλά από ότι φαίνεται όλα έχουν μια τιμή. Για τα δικά μας καταστήματα τα τέλη από 4 ευρώ αυξάνονται στα 7 ευρώ, σχεδόν δηλαδή 100% παραπάνω! Για τα καταστήματα μπαρ πάει στα 12 ευρώ!» επισήμανε η πρόεδρος του “Συλλόγου τουριστικών καταστημάτων παλιάς πόλης” κ. Ν. Παπαδουλάκη.

Παράλληλα επισήμανε πως σε μια εποχή που αυξάνεται το κόστος «κάποιος πρέπει να κρατήσει λίγο σταθερά και ο Δήμος είναι αυτός που θα περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο». Η ίδια ανέφερε πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ζήτησε τον λόγο και δεν της δόθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι είχε καλυφθεί η θέση της από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν υπήρξε κάποιος διάλογος! Ειδικά με τη χρέωση του “Πόρτα- πόρτα” εξισώνουν τα καταστήματα που παράγουν 100% ανακυκλώσιμο υλικό που ο Δήμος μπορεί να το διαθέσει (χαρτόκουτες- πλαστικό) με ένα κλάδο όπως η εστίαση που μπορεί να παράγει ένα με ενάμιση κυβικό την ημέρα απόβλητο που και περισσότερη δουλειά χρειάζεται και δεν ανακυκλώνεται σε ποσοστό 100%» δήλωσε ο

κ. Παναγιώτης Κλειδαράς της ΟΕΒΝΧ. Ο επαγγελματίας τόνισε πως με τα δημοτικά τέλη ένα κατάστημα 100 τ.μ. εξισώνεται με ένα άλλο που έχει 50 τ.μ. αλλά παράγει 15 φορές περισσότερα απόβλητα.

Στην παρατήρηση των “Χ.ν.” ότι και οι Δήμοι φορτώθηκαν με το ενεργειακό κόστος, το τέλος ταφής ο κ. Κλειδαράς ανέφερε τα παραδείγματα άλλων Δήμων. «Ο Δήμος Ηρακλείου έβαλε αύξηση 0,5 και ο Δήμος Πατρέων την απορρόφησε τελείως. Δύο μεγάλοι Δήμοι, ένας τουριστικός όπως ο Ηρακλείου με τεράστιο όγκο καταστημάτων και ο Δήμος Πατρέων που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος στην Ελλάδα δεν αύξησαν τα τέλη» είπε.

Τέλος η κ. Δώρα Κυριακάκη από το Εμπορικό Σύλλογο Χανίων υπενθύμισε πως ο Εμπορικός «πριν το Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τις αυξήση των δημοτικών τελών είναι κάτι που όλους μας επηρεάζει και μας αφορά. Ήδη ο κόσμος και τα καταστήματα έχουν μεγάλες υποχρεώσεις και κάθε επιβάρυνση είναι ένα βαρίδι. »

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμαρχος Βριλησσίων: χωρίς ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος τα κλαδέματα της ΔΕΔΔΗΕ

admin

Δήμαρχος Πλατανιά: Τι είπε για την πτώση του αεροσκάφους στο Μάλεμε με τους δυο νεκρούς

admin

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (χάρτες)

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των υποδομών ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Δήμος Χανίων: Δράσεις Πρόληψης ασθενειών και Προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

admin

Ο δήμαρχος Τριφυλίας πανηγύρισε τη νίκη με καπέλο ΣΥΡΙΖΑ μπλούζα ΝΔ & παπούτσια ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

admin

Πάτρα: Ναι μεν αλλά για στήριξη Πελετίδη από την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ

admin

Η Π.Ι.Ν. στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market” στο Λονδίνο.

admin

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τον Κόμβο Καινοτομίας για τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση

admin

Το Μαλεβίζι μπορεί – Μενέλαος Μποκέας

admin

admin